Start to Move

geplaatst op 30 mei 2017

Bewegen is gezond. Maar in beweging komen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en moeilijk die stap kunnen zetten, is er nu ‘Start to Move’. Woensdag 17 mei jl. hebben wethouder Ben Blonk en Lucretia d’Fonseca (directeur GGZ Noord-Holland-Noord) dit project officieel gestart door deel te nemen aan een sportieve work-out. Zij hopen hiermee anderen te inspireren om (meer) te gaan bewegen. De work-out werd gegeven door Kees Kok, trainer en ervaringsdeskundige als het gaat om psychische kwetsbaarheid.

Start to Move bestaat uit diverse laagdrempelige activiteiten, zoals hardlopen/wandelen, fitness en het samen sporten met een sportmaatje. Deze activiteiten zijn er op gericht om (weer) plezier te krijgen in sport en bewegen en het verkrijgen van een zinvolle vrijetijdsbesteding. Door bewegen wordt niet alleen de conditie versterkt, maar ook brengt het gedachtes tot rust en kan het helpen om te ontspannen. Veel mensen halen plezier uit de sport die zij beoefenen of vinden het leuk om zinvol bezig te zijn als vrijwilliger bij een sportvereniging. Wat dat laatste betreft, kan men ook terecht bij ‘Start to Move’.

Start to Move is een initiatief van GGZ Noord-Holland-Noord, Sportservice Schagen, TAS’82 en RCO De Hoofdzaak. En wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de gemeente Schagen.

Op foto v.l.n.r.: Lucretia d’ Fonseca, Kees Kok en wethouder Ben Blonk.

Klik op de folder voor de diverse mogelijkheden